Hoe verwissel je een Horlogebandje?

Om je Nato Strap te kunnen gebruiken moet je bestaande bandje verwijderd worden. Het is niet ingewikkeld om hem te verwijderen met het juiste gereedschap. In de video wordt kort uitgelegd hoe je een horlogebandje verwisselt.

De video gaat in op drie verschillende soorten pinnen:

  • Quick release
    Herkenbaar aan een klein hendeltje op de pin. Dit is de makkelijkst te verwijderen pin, hier heb je geen speciaal gereedschap voor nodig.
  • Springbar
    Onze Nato Straps en 2-piece horlogebanden komen standaard met een Springbar. Dit is het meest voorkomende systeem. Hierbij zit je horloge vast met een klein stukje metaal met veertjes er in, een zogenoemde "Spring bar". Je moet deze veertjes indrukken om hem los te maken. Hiervoor kan je het beste horlogebandjes gereedschap gebruiken.
  • Pushpin
    Wanneer je kleine gaatjes aan de zijkant van je horloge ziet heb je te maken met Pushpins. Om deze te verwisselen moet je de pins indrukken.

Wij hebben ook een horlogebandjes tool beschikbaar.

Bekijk ook:

-Filmpje is gemaakt door Ben's Watch Club

 

 

2 reacties

  • Hi F,

    Dank voor je vraag! Je hebt gelijk, het is inderdaad makkelijker om Quick Release pinnen te zetten. Quick Release pinnetjes gaan echter ook sneller weer los. Daarom raden wij aan om normale pinnen (Spring Bars) voor onze Nato Straps te gebruiken. Het is net iets meer moeite, maar zit ook net beter vast.

    Vriendelijke groet,

    Bongo WatchBands

    Bongo WatchBands
  • Waarom verkopen jullie je bandjes niet met Quick Release pinnetjes? Dat is toch makkelijker zetten!

    F

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd